lauantai 4. kesäkuuta 2011

Kesäkuusta päivää

Joku päivä tuossa mietiskelin taas tuota poikasen vaippahommelia. Hän on jo niin iso poika että ei kait tuo pitkään enää vaipoissa viihdykään, mut innostus noihin kestovaippoihin on edelleen kova. Mehän alusta alkaen vaan osakestoiltiin, eli yöt, päikkärit ja kyläilyt mentiin maissivaipoilla, ja tuossa puolisen vuotta sitten supistin tuon kertailun vaan yöhön. Mut kun nyt nuo pissilirit löytyy yhä useammin vaan tuolta lakanoilta aamuisin, ja lisäksi mulla johonkin hermoon tökkii pakata noita maissivaippojakin muovipussiin.. Että vieläköhän tuota sitten kokeilis yöksikin kestoa? Ja milläköhän laitoksella, kun meinaa melkosesta paketista tulla läpi jo parin tunnin päikkäreilläkin. Ompelin kokeeksi sellasia jättivaippoja hampusta, mut aikansa ottaa että ovat hyvässä imussa, ja villaimuja ois varmaan kans hyvä tehä lisää.. Kumpikohan on ennemmin valmista, vekara kuivana vai mun vaippasuunnittelut :D
Nohhh, mut tein mie tämmösenkin:
Keksin tuossa päivänä eräänä kestohousuvaipan, ja sitte ei muuta ku hommiin. Ja valamista tuli, kauhealla jäljellä mut ihan toimivaksi. Ja sitte huomasin että joku muu oli saattanu sen keksiä ennen mua.. Tai ehkä muutamakin..kymmenen ;) Mut nyt mulla on ainakin toivoa että saan vaippaompeluinnostusta purettua vaikka noihin harkkahousuihin tulevaisuudessa jos ei vauvaa löydy kenelle tekeleitään tyrkyttää.
Noiden vaippojen lisäksi on ollu tässä muutakin mietinnässä. Nimittäin sellanen materia-ahdistus. Kun jollain tasolla kuitenkin koen että sitä onnea on tullu ajoittain koitettua hankkia hankkimalla kaikkea, ja onko se sitte jotain hyvää oloa pitemmän päälle tuonut.. Ei? Just sitä ahistusta enemmänkin. Ja ei kai jokainen vauvatavarakaan voi olla "muisto" mikä pitää säilyttää? Jos aattelee vaikka ihan huonekalujakin, niin mulle tärkeimmät ja rakkaimmat on kaikista vanhimmat mööpelit mitä meiltä löytyy, muu on lähinnä semmosta tilaavievää, ei millään tavalla kivaa. Ja oikeasti, jos kuopus ei nukkunut pinnasängyssä hetkeäkään eikä uutta vauvaa ole lähiaikoina tulossa, niin ihanko oikeasti on järkevää säilöä sitä (liian isoa ja hankalaa) pinnasänkyä vaatehuoneessa kun ei varastoakaan ole?
Mun tarttee nyt ihan oikeasti alkaa vähän suunnittelemaan tätä hommaa..

4 kommenttia:

Mrs.Marple kirjoitti...

Mulla on vasta kaksi kirpputoripitsiliinaa, pitäis vielä monen monta - verhoksi sitten joskus ruokatilaan kun tupa on valmis. En malta vain maksaa niin paljon kun joskus pyydetään, kestää keräily hetken ;)

Tuosta materia-ahdistuksesta. Samanlaista joskus. Todella vähän hankin nykyisin enää tavaroita - uusia vielä harvemmin. Harmikseni olen vain sellainen hamsteri etten mistään malttaisi luopua :D
Nyt olen kyllä sitäkin harjoittanut ja Fidalle lahjoittanut pusseja säännöllisesti.

Sokkopöllö kirjoitti...

Villaimut rokkaa yövaipoissa. Mulla tais toimivin yhdistelmä olla joku bambuläppävaippa, villaimu uloimpana, kuoret ja villikset päällekkäin. :D Vanhempi poika oli tosi iso pissanen yöllä!

Materia-ahdistus on varmasti jokaisella joskus. :D Minä kiinnyn tavaraan liian helposti, juuri esim. lasten roippeisiin. Ja kun olen vielä keräilijä, niin siinäpä soppa. Mutta kun hammasta puree ja järkeistää joskus itselleen, että ehei, ei tämä eka tutti ole niiiiiiiiiin tärkeä ja vaan nakkaa sen roskiin, niin huomaa, ettei se nyt niin kamalaa ollutkaan. Toki jotain saa ja pitää säilyttää, muttei tosiaan ihan kaikkea. :)

Miiruska kirjoitti...

Mrs.Marple, miekin näin jossain lehtikuvissa liinoista tehdyn verhon ja kivalta näytti. Mietin vaan että pitääkö kovettaa jollain et pitäs muotonsa?

Tosi on että liinat on hinnoissaan, onneksi löytöjäkin joskus tekee :)

Sokkopöllö, mietinkin et jos tekis hahtuvasta noita imuja niin vois olla toimiva. Mulla on nyt käytössä kaks vanhasta villapaidasta tehtyä leparetta, ihan hyvin huopuneet, mut siltikin tuntuu että se hahtuva ois parempi. Tuleeko kuinka kuuma paketti jos on kuoret villisten alla? Ei raaskis kovin munaskuukkeleita hautoa =)

Mut joo, hamsteriutta on täälläkin ja siitä alan pyristellä eroon heti ku jaksan. Ja ihan oikeasti :)

Anniini kirjoitti...

Täällä yksi hamsteriksi ilmoittautuva rakastui tuohon pitsiliinaideaan ja klikkaa lukijaksi =)